Stomatološka ordinacija sa zubotehničkom laboratorijom
Galerija radova
Konzervativna stomatologija Protetika Estetika Implantologija Oralna hirurgija Paradontologija Ortodoncija

Estetika Osmijeha

ESTETIKA OSMEHA
Stomatološko estetski  tretmani  su sve one prakse i intervencije usmjerene na ispravljanje nesavršenosti, a za cilj imaju osmjeh koji je uvijek svijetao i sjajan.

Imajući to u vidu, stomatološka ordinacija pruža kompletan spektar usluga od izbjeljivanja zuba  do restauracije zuba do  primjene nevidljivih ortodontskih faseta.
IZBJELJIVANJE ZUBI

Osmeh ima visok društveni značaj, izražava komunikativnost i dobra je vizit karta koja pruža prijatan i njegovan izgled.

Dobra zubik također svjedoči o dobrom zdravstvenom stanju.

Zubno izbeljivanje omogućava osmeh koji je bjelji i sjajniji.

Zubno izbeljivanje je kozmetički stomatološki tretman čiji je cilj poboljšanje boje zuba.

Boja zuba je uslovljena trima parametrima:

TINTA: prava je boja i određena je osnovnom bojom dentina, zubnim tkivom neposredno ispod emajla.

Zubna boja se detektira kroz skalu boja koja uključuje 4 boje:

Boja: crveno-smeđa
Nijansa B: narančasto-smeđa
Nijansa C: zeleno-siva
Tinta D: ružičasto-siva
CROMA: to je nivo zasićenja intenziteta tona, faktor koji najviše određuje da je starost zuba, zajedno sa debljinom cakline.

Prema skali skale boja se označava brojem od 1 do 4, npr. A1 zasićena hroma, bjelji zub, dok je A4 intenzivan krom zub koji žuti.

VALUE: je stepen osvetljenosti, određen debljinom gleđi. Što više boja teži bijelom, to je veća vrijednost.

Od svih ovih parametara, vrijednost je ona koja se najviše modificira izbjeljivanjem zuba, što zub čini svjetlijim i svjetlijim.

Boja zuba je nasledna karakteristika koja se vremenom menja po nekoliko faktora: starost, pušenje, nivo oralne higijene, navike u ishrani.

Tretmani uključuju primjenu gela na bazi vodonikovog peroksida  ili karbamidnog peroksida. Kiseonik koji oslobađa gel prodire u prizme cakline, omogućavajući zubu da se očisti.

Nakon ovog tretmana može doći do osjetljivosti zuba; one je privremene i rješava se u roku od nekoliko dana nakon završetka liječenja.

Da biste se suprotstavili ovom fenomenu možete izbjeći namirnice koje su previše vruće ili suviše hladne i pretjerano kisele (npr. Sirće, limun, kivi itd.)

Tokom čitavog perioda tretmana preporučuje se da se izbjegne ili barem smanje sve pigmentne supstance: čaj, kafa, obojena pića, npr. Crno vino, obojeni slatkiši i sladić, dim.

PLANIRANJE INDIVIDUALIZOVANOG TRETMANA:

Profesionalni tretman:

Izvodi se u potpunosti u studiju od strane stomatologa ili stomatologa.

Može se izvesti sa 38% vodonik peroksida ili 35% karbamid peroksida.

Upotreba izvora svjetlosti kao što su LED ili Laser lampe može smanjiti vrijeme primjene.

Sesija traje oko 1h, 1h i 30min i moguće je dobiti očigledne rezultate čak i sa samo jednom sesijom.

Asistirani kućni tretman:

Ovaj tretman se obavlja kod kuće od strane pacijenta, nakon posjete zubnog higijeničara za sesiju oralne higijene, uzima se otisak čeljusti , po njemu se proizvodi odgovrarajuća folija za zube , unutar koje će pacijent staviti gel koji se obezbjeđuje od stomatologa.

Korišćeni proizvod je 16% ili 10% karbamid peroksida.

Tretman treba obaviti 1 sat dnevno svakog dana 15 dana nakon pažljivog pranja zuba. Na srednjem tretmanu profesionalac će provjeriti rezultate i ispravnost aplikacija.

Kombinovani tretman:

Ovaj sistem se sastoji od kombinovanja profesionalnog i kućnog tretmana.

Zahvaljujući sinergiji dva tretmana moguće je pojačati rezultat i održati svijetli, blistavi osmijeh tokom vremena.

Zubno izbeljivanje je namenjeno svim motivisanim pacijentima koji žele da osvejtle svoj osmeh.

Zahtjevi za dobrim kandidatima za izbjeljivanje su: dobra oralna higijena i stoga meko tkivo u zdravlju, odsustvo karijesnih procesa koji mogu povećati rizik od osjetljivosti.

Pacijent mora uzeti u obzir da gel djeluje samo na prirodne zube, a ne na materijal za punjenje i na protetske proizvode. Moguće obturacije na prednjim zubima mogu se pregledati nakon tretmana ako su previše različite od dobivene boje.

Konačan rezultat izbeljivanja je definitivan i trajan, ali s vremenom, oko 2 godine od prvog tretmana, osvetljenost osmeha se može smanjiti, u ovom slučaju pacijent koji želi da osvetli svoj osmeh može ponoviti kućni tretman, posle sesije oralne higijene.
 

O nama

Stomatološka ordinacija Buntić osnovana je 2003 godine sa idejom vodiljom da se na jednom mjestu obezbijedi najkvalitetniji pristup u stručnom i tehnološkom smislu u očuvanju oralnog zdravlja. Sa radom smo počeli kao porodična manufaktura, a danas smo tim sačinjen od četri stomatologa, tri zubna tehničara, četri stomatološke seste i većim brojem gostujućih ljekara specijalista. 
Detaljnije

Naš tim

Naš tim je sačinjen od tri ljekara stomatologa, tri zubna tehničara, tri stomatološke seste i većim brojem gostujućih ljekara specijalista. 
Detaljnije

Galerija radova

Kroz galeriju radova možete imati uvid u realne situacije tokom vođenja terapija.
Detaljnije

Dentalni turizam

U Crnu Goru po ljepši osmjeh. Dentalni turizam u Crnoj Gori beleži trend rasta. Spojite lijepo sa krisnim dok obilazite naše krajeve i odmarate u međuvremenu možete po pristupačnim cijenama srediti Vaše zube u našoj zubnoj ordinaciji.
Detaljnije
Kontaktirajte nas
Vaše ime*:
Vaš telefon*:
E-mail*:
Poruka:
Kontakt
Buntić
Stomatološka ordinacija sa zubotehničkom laboratorijom
Maršala Tita 32, I sprat
85000 Bar, Crna Gora
Podijelite našu stranicu