Stomatološka ordinacija sa zubotehničkom laboratorijom
Galerija radova
Konzervativna stomatologija Protetika Estetika Implantologija Oralna hirurgija Paradontologija Ortodoncija

Konzervativna stomatologija

 

Konzervativan stomatologija je dio restourativne stomatologije , koja se bavi zbrinjavanjem zuba koji su oštečeni karijesnim procesom , procedurama koje su neophodne da bi se karijes eliminisao , kao i procedurama neophodnim da bi se kavitet (šupljina u zubu) zatvorila počev od eliminisanja karijesom razorenog dentina i gleđi do upotrebe adekvatnih gradivnih materijala.

Karijes može biti površni ili duboki. U prvom slučaju , samo dentin i gleš su pogođeni karijesom se udaljuju a onda dolazi zatvaranja kaviteta zuba adekvatim materijalom. Upotreba srebrnog amalagama (zbog žive u svom sastavu) sada je zamijenjena upotrebom kompozitnim materijala koji zahvaljujući svojim adhezionim karakteristikama dozvoljavaju da prepacije kaviteta budu manjih dimenzija u poređenju sa kavitetima neophodnim za postavljanje amalgama koji su zahtijevali tkz. retencionu formu kaviteta. Kod dubkog karijesa nailazimo na probleme oko očuvanja pulpe zuba , a ako je neophodno je udaljiti dolazimo do liječenja kanala korijena zuba poznatog po nepravilnom nazivu devitalizacija.

Pojam konzervativna ukazuje na cilj takvih terapija , a to je da se očuva zuba oštečen karijesom. Moderna konzervativna stomatologija je zasnovana na principima minimalne invazivnosti , sa udaljavanjem isključivo karijesnog tkvia i njegovom zamjenom sa restaurativnim materijalima koji su postavljeni direktno na zdravo tkivo. Činjenica je da su u ranijim godinama amalgami (za čiju upotrebu je potrebna retencioni oblik preparacije )skoro napušteni naspram upotrebe kompozita. Izolacija radnog polja je postignuta upotrebom kofer dama , nezamjenjivog alata , pogotovo ako su intervencije na zubima praćene adhezivnim tehnikama koje su jako malo tolerante na prisustvo pljuvačke. Kofer dam je isječak gume , na kojem se prave rupe koje se prevlače preko zuba koji će biti dio stomatološkog tretmana. Kofer dam je stabilizovan sa jednim iil više prstenova i povezan je ako je moguće dentalnim koncem. Van zubne šupljine kofer dam je povezan na metalni ili plastični okvir koji ga drži zategnutim.

Prednosti upotrebe kofer dama:

-        Nema vlage;

-        Lagan pristup;

-        Bolja vidljivost;

-        Veća bezbjednost (pacijent ne guta toksične substance i strana tijela);

-         Zaštita mekih tkiva od traume ili iritacije.

Fotopolimerizujući kompoziti poslije aplikovanja u kavitet , se prosvjetljavaju svijetlošću određene talasne dužine da bi njihovi monomeri preveli u polimere. Ovo je moguće uz prisustvo molekula koji su fotoaktivatori. Danas su u upotrevi programirane lampe bilo da su LED lampe ili plazma lampe , koji omogućavaju postepenu polimerizaciju gradivnog materijala ispuna (tkz. lagani početak polimerizacije).

O nama

Stomatološka ordinacija Buntić osnovana je 2003 godine sa idejom vodiljom da se na jednom mjestu obezbijedi najkvalitetniji pristup u stručnom i tehnološkom smislu u očuvanju oralnog zdravlja. Sa radom smo počeli kao porodična manufaktura, a danas smo tim sačinjen od četri stomatologa, tri zubna tehničara, četri stomatološke seste i većim brojem gostujućih ljekara specijalista. 
Detaljnije

Naš tim

Naš tim je sačinjen od tri ljekara stomatologa, tri zubna tehničara, tri stomatološke seste i većim brojem gostujućih ljekara specijalista. 
Detaljnije

Galerija radova

Kroz galeriju radova možete imati uvid u realne situacije tokom vođenja terapija.
Detaljnije

Dentalni turizam

U Crnu Goru po ljepši osmjeh. Dentalni turizam u Crnoj Gori beleži trend rasta. Spojite lijepo sa krisnim dok obilazite naše krajeve i odmarate u međuvremenu možete po pristupačnim cijenama srediti Vaše zube u našoj zubnoj ordinaciji.
Detaljnije
Kontaktirajte nas
Vaše ime*:
Vaš telefon*:
E-mail*:
Poruka:
Kontakt
Buntić
Stomatološka ordinacija sa zubotehničkom laboratorijom
Maršala Tita 32, I sprat
85000 Bar, Crna Gora
Podijelite našu stranicu